Arsenal- Newcastle United 7-3!

In tijden van Youtube-kanalen, LiveScore-apps en andere supersnelle media, is het schrijven van een klassiek wedstrijdverslag steeds minder populair. Maar de wedstrijd tussen Arsenal en Newcastle United van dit Premier League- weekeinde, zal vele sportjournalisten ertoe brengen om weer in de pen te klimmen. Maar was het wel met een pen te beschrijven? Arsenal-Newcastle United eindigde zaterdagmiddag met een eindstand van 7-3!

In het begin van de wedstrijd was Arsenal-coach Arsène Wenger nog het meest bezig met de kapotte rits van zijn dikke winterjack, maar met name in de tweede helft kwam hij ogen te kort om te kunnen volgen wat er op het veld gebeurde. Via uitblinker Demba Ba kwam Newcastle United telkens terug van een achterstand. Arsenal, en met name revelatie Theo Walcott, scoorde er lustig op los, maar de uitploeg uit Newcastle had zoals gezegd keer op keer een antwoord. Halverwege de tweede helft stond de stand van 3-3 op het scorebord.

Theo Walcott. Bron: The Sportsmole.

Toen Arsenal met invaller Olivier Giroud als extra stootkracht toch weer op een 4-3 voorsprong kwam, was het verzet van een moegestreden Newcastle definitief gebroken. Arsenal liep uit naar een monsterscore van 7-3, waarbij vooral de zevende goal een was om nooit te vergeten. Walcott was vier verdedigers met een sublieme solo te slim af, en passeerde tot slot ook nog de Nederlandse Newcastle-doelman Tim Krul met een bekeken schot. Het ter discussie staande ‘eeuwige talent’ gaf daarmee een duidelijk signaal af: Walcott kan gerust zijn mannetje staan als centrumspits van Arsenal. Zijn fantastische hattrick en dynamisch spel tegen Newcastle was daarvan het sluitende bewijs.

Coach Wenger zal zich echter wel zorgen blijven over het aantal tegendoelpunten dat Arsenal steeds moet slikken. Voor de neutrale toeschouwers zal dat desondanks een zorg zijn: zij zagen nooit zoveel Premier League-doelpunten als in het jaar 2012. Als zondag 30 december de laatste Engelse competitiewedstrijden van dit jaar gespeeld zijn, dan zal het de boeken ingaan als een van de meest opwindende Premier League-jaren ooit. En deze 7-3 is daar zonder twijfel een onderdeel van!