AC Milan stapt van het veld na aanhoudend racisme

Sport en voetbal zijn onlosmakelijk verbonden met de maatschappij. Zo kampen ze vaak met dezelfde maatschappelijke problemen, die ook heersen in de algemene samenleving. Dat bleek ook weer tijdens een oefenwedstrijd van de Italiaanse topclub AC Milan tijdens een oefenwedstrijd tegen vierdeklasser Pro Patria. De ploeg is van het veld gestapt, nadat de Ghanese middenvelder Kevin-Prince Boateng door de supporters van de bescheiden tegenstander racistisch werd bejegend. Boateng  stopte tijdens de wedstrijd plotseling met voetballen en trapte de bal naar de aanhangers van de thuisploeg. Vervolgens stapte hij van het veld, gevolgd door zijn ploeggenoten. ‘Dat deze dingen nog steeds kunnen gebeuren in 2013. Wat een schande. Stop racisme’, zo schreef de Nederlandse AC Milan-speler en voormalig Ajacied Urby Emanuelson op zijn Twitter-pagina. Bekijk onderstaande video voor de beelden van het statement dat Boateng en AC Milan maakten, na het aanhoudende racisme: