Adam Maher; door PSV begeerd toptalent

De afgelopen anderhalf jaar heeft Nederland de talentvolle Adam Maher leren kennen als een van de grootste beloften van het Nederlandse voetbal. De middenvelder van AZ liet de pure voetballiefhebbers watertanden met technisch hoogstaande trucs en doelpunten, zoals tegen Heracles Almelo in oktober 2011. In de huidige transferperiode trekt PSV echter nadrukkelijk aan de mouw van de jonge spelverdeler. Reeds vijf miljoen euro bood PSV aan diens werkgever AZ, dat al het geld nog altijd goed kan gebruiken. PSV ziet op zijn beurt Maher graag komen, aangezien, door de langdurige blessures van Ola Toivonen en Luciano Narsingh, het aantal spelers dat het verschil kan maken, is afgenomen. Bovendien behoort een vertrek van leider Kevin Strootman nog altijd tot de mogelijkheden, terwijl Georginio Wijnaldum er maar niet in slaagt om bepalend te worden. De grote belofte, opgeleid door Feyenoord, stagneert al tijden in zijn ontwikkeling. Onderstaande beelden doen vermoeden dat Maher wel PSV de nodige creativiteit en brille zou kunnen bezorgen: