Del Piero scoort vier keer in monsterzege Sydney FC

Alessandro Del Piero heeft eens te meer aangetoond dat zijn dagen als dodelijke superspits nog lang niet zijn geteld. In een 7-1 monsterzege van zijn club Sydney FC op Wellington Phoenix, nam het voormalige clubicoon van Juventus vier doelpunten voor zijn rekening, waarvan één vanuit een strafschop. De ervaren Italiaan, die na afloop van vorig seizoen op onwaardige wijze aan de deur werd gezet door zijn geliefde Juventus uit Turijn, was daarmee de grote uitblinker aan de kant van de Australische grootmacht. Voor Sydney kwam verder onder meer voormalig PSV-speler Jason Culina tot scoren. Hij maakte nummer vier van de in totaal zeven doelpunten.

Bron: The Daily Telegraph

Ondanks de status van blikvanger in de Australische A-League, presteert Sydney FC tot op heden teleurstellend in de nationale competitie. Na zeventien wedstrijden staat de ploeg op een zevende plaats, waar in Down Under in totaal tien ploegen uitkomen op het hoogste niveau. Ploegen zoals Adelaide United, Melbourne Heart en koploper Central Coast Mariners zijn ver uit zicht. Wellicht dat de club uit de metropool aan de hand van de doelpuntenwoede van Del Piero alsnog de weg naar boven kan inslaan. 

VoetLicht Media presenteert op de website binnenkort een uitgebreide special, waarin het verhaal rondom het abrupte afscheid van Del Piero bij Juventus nog een keer wordt uiteengezet.