Africa Cup of Nations van start: Dit zijn de deelnemers!

Gelijktijdig met de hervatting van de Nederlandse Eredivisie, ging ook de Africa Cup of Nations dit weekend van start. Het Afrikaanse kampioenschap voor landenteams telt zestien deelnemers. Vier van die landen kwamen zaterdag al in actie, maar konden niet voor het gehoopte vuurwerk zorgen. Gastland Zuid-Afrika stelde in de openingswedstrijd teleur door met 0-0 gelijk te spelen tegen debutant Kaapverdië. Het eerste wapenfeit van Groep A was daarmee een weinig opwindende puntendeling. Op de koop toe speelden even later ook de andere landen in de eerste poule, Marokko en Angola, doelpuntenloos gelijk tegen elkaar. Na de eerste speeldag staat de doelpuntenteller dus nog op nul. Bekijk het onderstaande filmpje, om een indruk te krijgen van de overige deelnemers, die hopelijk wel het toernooi op gang kunnen helpen.