Omkoping: we hadden al langer zo’n vermoeden…

Echt compleet verrast door het recente Matchfixing-nieuws van Europol zal de trouwe voetbalfan niet zijn. Al veel langer doen geruchten de ronde over wedstrijden die door meer factoren werden beïnvloed dan alleen de sportieve prestaties. Onder aanvoering van de Voetbal International-onderzoeksjournalisten Iwan van Duren en Tom Knipping verscheen er ook in de Nederlandse (sport) pers regelmatig een verhaal over het hardnekkige probleem. Ook VoetLicht Media heeft recent een uitgebreid artikel over de internationale Matchfixing gepubliceerd.

Uit het archief: augustus 2012:

Het ziet ernaar uit dat de KNVB in november 2012  van start gaat met een onderzoek naar matchfixing en gokfraude in het Nederlandse voetbal. Na de lange sportzomer hoor ik bij dit soort mededelingen de laatste tijd als vanzelf de echo van Mart Smeets in mijn hoofd opdoemen, die retorisch tegen de televisiekijkers zegt: “Is dat nodig? Ja, dat is nodig”. In dit geval zou de aimabele sportpresentator daarmee geen woord teveel gezegd hebben, want het wordt hoog tijd dat de Nederlandse voetbalbond de ogen opent en actief aan de slag gaat met dit alsmaar oprukkende fenomeen.

Lees verder