Rentree legende Ronaldinho is geen succes

De harten van de pure voetballiefhebbers gingen er weer eventjes sneller van slaan: Ronaldinho keerde op woensdag 6 februari 2013, na jaren van afwezigheid, weer eens terug in het nationale elftal van Brazilië. De Wereldvoetballer van welleer kon in zijn honderste interland niet verbloemen dat het eigenlijk alleen ging om een mooi gebaar van bondscoach Scolari, die Ronaldinho zijn mijlpaal gunde. De voormalige vedette kon in de oefenwedstrijd tegen Engeland het tempo nog nauwelijks bijbenen, en miste op de koop toe een penalty. Zijn niet onbesproken feestgedrag heeft van Ronaldinho een voetballer gemaakt die alleen in de Braziliaanse competitie nog af en toe van waarde kan zijn. In onderstaande video is te zien hoe de terugkeer van de nummer 10 bij ”De goddelijke kanaries’ verliep: 

Op onze speciale WK 2014 Brazilië-pagina is een uitgebreid verhaal te lezen over de opmerkelijke voetbal- en levensloop van Ronaldinho.