Lachen om de ‘keelpijn’ van Fred Rutten

Het was een verkapt toneelstukje dat de laatste dagen in Arnhem werd opgevoerd: Trainer Fred Rutten had zich ziekgemeld na de 4-0 nederlaag in de KNVB-bekerwedstrijd tegen Ajax. Het was overduidelijk dat Rutten ontevreden is over het door de steenrijke clubeigenaar Merab Jordania gevoerde beleid bij Vitesse. De gefrustreerde trainer ventileerde per slot van rekening zelf zijn ergernis tegenover de camera’s van Omroep Gelderland, na afloop van de confrontatie met Ajax. De dag erna was Rutten plotseling ziek, en heel Vitesse zweeg over de details van dit ‘ziek zijn’.

Bron: Vitesse.nl

Dat er inderdaad een intern conflict ten grondslag ligt aan de tijdelijke afwezigheid van de trainer, durfde niemand hardop te zeggen. Het hypocriete handelen van Vitesse en Rutten was uiteraard koren op de molen van de cynische Vitesse-volger Marcel van Roosmalen. De schrijver, onder meer bekend van Hard Gras en in het verleden als Voetbal Magazine-columnist, schreef een droogkomisch stukje over de hele situatie in zijn column voor het NRC. Lees hier zijn column ‘Keelpijn’; een aanrader voor wie de humor inziet van deze gebeurtenissen.

Overigens zag ook Voetbal International-columnist Nico Dijkshoorn in de Vitesse-perikelen een dankbaar onderwerp. Zijn literaire hoogstandje is terug te lezen in de VI van 6 februari, op bladzijde 15.