Ajax met Isaac Cuenca: Het gouden jaar 2013?

Voetlicht Media blikt alvast vooruit op de komende maanden van Ajax. De Amsterdammers maken een grote kans om voor de derde keer op rij kampioen van Nederland te worden. Daarnaast is Ajax nog maar twee stappen verwijderd van de KNVB-beker én doet het team van Frank de Boer ook nog mee in de Europa League.

Ajax staat er in de eerste maanden van 2013 uitstekend voor. De selectie was al zo goed als compleet, en daar komt nu ook nog het voor een half jaar van FC Barcelona overgekomen supertalent Isaac Cuenca bij. Dit alles maakt het relatief zware programma dat Ajax te wachten staat, toch aanzienlijk lichter. Frank de Boer zal hoe dan ook een nagenoeg fitte selectie nodig hebben de komende maanden. Ook zullen bepaalde spelers hun kwaliteiten nog meer moeten etaleren, want er ligt een zwaar programma in het verschiet voor Ajax.

Allereerst zal de club zich staande moeten zien te houden tegen PSV in de kampioenstrijd. Daarbij kunnen de dragende spelers van Ajax de doorslag gaan geven. Aanvoerder Siem de Jong is al aardig op dreef, wat hij de afgelopen maanden onderstreepte met een aantal overtuigende optredens. Daarnaast mag er ook wat worden verwacht van de Deense talenten van Ajax, en te weten Christian Eriksen en de talentvolle Victor Fischer. De laatstgenoemde bewees de afgelopen maanden al wat hij te bieden heeft, en nam opvallend vaak de beslissende doelpunten voor zijn rekening.

Isaac Cuenca aan de bal op de training van Ajax. Achter hem aanvoerder Siem de Jong. Bron: Ajax.

Dankzij de goede banden die Marc Overmars en Frank de Boer nog altijd met Barcelona hebben, is er recent nog een talent bijgekomen. Dat is het Catalaanse talent Juan Isaac Cuenca López, afkomstig uit het befaamde jeugdinstituut van FC Barcelona. Met zijn snelheid en techniek zal hij vrijwel zeker veel indruk maken in de cruciale maanden van de Eredivisie. In de KNVB-beker doet Ajax zoals gezegd ook nog mee, waarin het net als vorig jaar AZ zal treffen. Het team van trainer Gert-Jan Verbeek heeft er een aantal nieuwe en frisse spelers bij, dus het zal geen eenvoudige taak worden AZ om uit te schakelen. Tot slot mag Ajax ook nog hopen op de finale in de Europa League (die overigens plaats zal vinden in de eigen Amsterdam ArenA), mits alles meezit en men de goede tegenstanders op het juiste moment treft.

K. Kusters

Noot van de redactie: Isaac Cuenca zal vandaag hoogstwaarschijnlijk zijn debuut maken namens Ajax in de thuiswedstrijd tegen Roda JC. De Amsterdammers kunnen bij een overwinning de koploper PSV tot op één punt naderen.