Ronaldo en Di Maria: de smaakmakers tegen United

Het was een wedstrijd waar al heel lang naar werd uitgekeken, en waar ook nog even over zal worden nagepraat: de kraker tussen Real Madrid en Manchester United in de heenronde van de eerste Champions League knock-out eindigde in een 1-1 gelijkspel. Manchester United kwam ondanks een overwicht van Real als eerste tot scoren dankzij een rake kopbal van Danny Welbeck. Superspits Cristiano Ronaldo deed dat kunstje nog net iets fraaier over, door even later op schitterende wijze de 1-1 binnen te koppen. Ondanks dat in het restant van de wedstrijd het Real met smaakmakers Di Maria en Ronaldo een stuk beter was, kon de ploeg uit Madrid dat niet uitdrukken in doelpunten. Met een 1-1 gelijkspel is daardoor bij de terugwedstrijd in Manchester nog alles mogelijk. De Nederlander Robin van Persie had tegen ‘De Koninklijke’ zijn avond niet. De aanvaller kwam er niet aan te pas, en liep bovendien tegen een onnodige gele kaart op.