Ajax bezorgt zichzelf goede uitgangspositie in Europa

Ajax heeft in de heenwedstrijd van de eerste knock-out ronde van de Europa League tegen Steaua Boekarest een goed resultaat geboekt. In de eigen Amsterdam ArenA won de ploeg van trainer Frank de Boer met 2-0. Toby Alderweireld bezorgde Ajax de eerste voorsprong met een kopbal, en Ricardo van Rhijn scoorde na een fraaie combinatie het tweede en laatste doelpunt van de wedstrijd.

Als Ajax ook in de terugwedstrijd in Boekarest stand weet te houden, dan kan de topclub zich opmaken voor een enerverende volgende ronde. Het zou zomaar kunnen dat Chelsea dan de tegenstander is. De Londense topclub won haar eerste wedstrijd op bezoek bij Sparta Praag, en staat met dat resultaat al met een been in de volgende ronde. De wedstrijd van Ajax werd overigens ontsierd door rellen in de binnenstad. De ME moest met name optreden tegen ontspoorde fanatieke fans uit Boekarest.