‘The Boy Wonder’ Michael Owen stopt met voetballen

Een legende gaat binnenkort afscheid nemen van de voetbalsport. Michael Owen, alias The Boy Wonder, was al op achttienjarige leeftijd de publiekslieveling van Liverpool FC en het Engelse nationale team. De lichtvoetige aanvaller scoorde doelpunt na doelpunt met het grootste gemak, en was vooral in zijn  beginjaren ongrijpbaar voor de vijandige defensies. Hij verdiende een droomtransfer naar Real Madrid, waar hij als een van de vele suppersterren een beetje ondersneeuwde. Ook kreeg Owen hier te maken met zware blessures, die ervoor zorgden dat hij in de herfst van zijn loopbaan bij Newcastle United en Manchester United slechts sporadisch flitsen van zijn enorme klasse liet zien. Stoke City besloot recent om het contract van de ervaren spits niet te verlengen, wat tegelijkertijd dan ook het einde van Michael Owen als actief voetballer zal betekenen. Maar dankzij het doelpunt in de onderstaande video zal Owen in Engeland en ver daarbuiten nooit meer vergeten worden: