Bayern walst met 9-2 over Hamburger SV heen, maar is nog geen kampioen

Bayern München heeft in de Bundesliga het Hamburger SV van Rafael van der Vaart met een historische 9-2 zege vernederd.

Niet alleen het aantal goals was opvallend, maar ook de schoonheid ervan. Gelegenheidsspits Claudio Pizzaro blonk uit als doelpuntenmachine, en ook de Nederlander Arjen Robben scoorde twee doelpunten. Namens HSV maakte de Nederlandse Jeffrey Bruma nog de eerste eretreffer. Het onverslaanbare FC Bayern had met Pasen tevens al officieel kampioen kunnen zijn, ware het niet dat Borussia Dortmund haar duel ‘gewoon’ met 1-2 won van VFB Stuttgart. Het kampioensfeest van Bayern wordt daardoor met een week uitgesteld, al toonde de topclub tegen HSV al aan dat het de enige ware landskampioen is.  Voor wie het onwerkelijke scoreverloop niet kan geloven, kan in onderstaande video de doelpunten tellen: