Brazuca: de bal is bekend

Hoewel het aantal vraagtekens rondom de organisatie van het WK-voetbal in Brazilië nog gigantisch is, komt het WK vanaf vrijdag 6 december als een komeet recht op ons af. De loting staat dan gepland om 12.00 uur in Bahia. Nederland en de andere 31 geplaatste landen weten vanaf dat moment waar zij aan toe zijn wat betreft de groepsindeling voor het komende WK. Het oneindige gespeculeer kan daarmee beginnen en dat komt de Wereldvoetbalbond FIFA niet slecht uit.

Ook afgelopen week kwamen de bouwactiviteiten voor het WK in Brazilië immers weer negatief in het nieuws. Tijdens de bouwwerkzaamheden aan het WK-stadion in Sao Paolo is een deel van deze belangrijke voetbaltempel ingestort. Het gevolg: doden, gewonden en een nog grotere bouwachterstand. FIFA-baas Sepp Blatter laat zich echter geen kopzorgen aanpraten en richt zich op de leuke dingen: deze week werd vol trots de Brazuca onthuld. Dit is de naam van de speciaal ontworpen voetbal waarmee tijdens het komende eindtoernooi gespeeld zal worden, en die de natuurlijke opvolger wordt van de Jabulani-bal op het WK 2010 in Zuid-Afrika.

De Brazuca WK-bal. Bron: www.footyheadlines.com

De opsomming van de triviale bovenstaande WK-feitjes is slechts het begin van wat een onvergetelijk voetbalevenement moet gaan worden. Volg VoetLicht Media daarom na de loting op de voet voor alles wat je weten wil over het WK 2014 in Brazilië! VoetLicht Media staat vanaf 2014 in het teken, in het licht en in de schaduw van het WK!