Uitgelicht

In de rubriek Uitgelicht geeft VoetLicht Media een extra toelichting op relevante of actuele thema’s, aan de hand van korte spin-offs, achtergrondartikelen of beeldmateriaal.


Het voetbalvirus wint altijd

Uitgelicht: het FIFA-schandaalMet hun hebzucht, corrupte praktijken en schijnheiligheid hebben Sepp Blatter en zijn ‘FIFA-familie’ een grote schaduw geworpen over de schoonheid van de voetbalsport. De belastende onthullingen rondom de Wereldvoetbalbond ten spijt, kan deze schaduw niet verhullen dat voetbal de mooiste sport ter wereld is én blijft. Elke supporter, trainer of speler is op een dag besmet geraakt door het voetbalvirus met als belangrijkste symptoom: onvoorwaardelijke en eeuwige liefde voor het voetbalspel. Bij de een zit het voetbalvirus (ingegeven door familietradities) in het DNA, en een ander is besmet geraakt via een commentator die met een lyrische Goal!-kreet zijn vrienden, zijn straat, zijn stad of zelfs zijn hele land in een opperste staat van vervoering bracht.

De hallucinante hoogstandjes van grootmeesters zoals Messi, Pirlo, Bergkamp en, in een verder verleden, Maradona en Cruijff werken iedere maandagochtend weer stilte-doorbrekend bij de koffieautomaat op het werk. Bovendien zal elke voetballiefhebber moeten toegeven dat de acties die dit soort spelers op het veld laten zien, de gedachte aan het gekonkel in de bestuurskamers als ‘schaduw zonder zon’ laten verdwijnen. De emotie, passie, verbondenheid en symboliek die voetbal met zich meebrengt, kan nooit teniet worden gedaan door een stel voetbalbobo’s die achter de geblindeerde ramen van de FIFA elk gevoel voor de ‘voetbalwaarden’ Respect en Fair Play zijn kwijtgeraakt. Het voetbalvirus wint altijd! Simpelweg omdat de soms onverklaarbare liefde voor de van voet tot voet rollende bal in de samenleving meer teweeg brengt dan alle FIFA-miljarden bij elkaar. Blatter had het kunnen weten…

©VoetLichtMedia2015 | Uitgelicht